DISC

ken jouw persoonlijkheidsprofiel en herken dat van anderen

 

Wil je meer kennis en inzicht in je gedrag en het gedrag van anderen? Wil jij nog beter communiceren en samenwerken

De basis van persoonlijk en professioneel succes is jezelf kennen, de ander begrijpen en je bewust zijn van de impact van je acties en je gedrag naar anderen.

En, ik zal je vertellen…de methode van DISC is daarvoor uiterst succesvol! DISC is een gedragstest en de afkorting voor Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus.  Een DISC – analyse geeft je inzicht in jezelf. Zo kun je daadkrachtig en direct zijn, of interactief en inspirerend, of stabiel en sociaal, of conformerend en correct, óf een combinatie bezitten van deze gedragskenmerken. 

Als je van jezelf weet dat je bijvoorbeeld direct bent, dan kan het handig zijn om daar rekening mee te houden in de communicatie naar anderen toe. Zeker als je weet dat degene met wie je communiceert juist helemaal niet direct is.

DISC geeft je niet alleen inzicht in jezelf, maar leert je ook hoe andere stijlen op jou reageren. Zo ontwikkel je begrip voor elkaar en communiceer je effectief in plaats van langs elkaar heen. Het eindresultaat is daardoor dat snellere en betere resultaten met meer plezier tot stand komen.

POST Lijnbaan 124 | 3142 BM Maassluis | BEL OF MAIL +31 (0)6 413 715 93 |  jantien@ontwikkelhart.nl